alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

muzithrompoureko top 27 02 2016

ΜΥΖΗΘΡΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ

muzithrompoureko top 27 02 2016

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολο
Κόστος: 12€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη γέμιση

  • 2 φλιτζάνια μυζήθρα πολύ φρέσκια
  • 1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
  • 4 γρ. ρυζάλευρο
  • 75 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό για επαλείψεις φύλλων – ταψιού
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μαστίχα τριμμένη
  • 1 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • 8 φύλλα κρούστας

Για το πασπάλισμα

  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική με κανέλα σκόνη

Για το σιρόπι

  • 1 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 1/3 φλιτζάνι νερό
  • 1 1/2 κουτ. σουπ. σιρόπι γλυκόζης
  • 1 ξύλο κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ξεκινάτε με το σιρόπι βράζοντας σε κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και το ξύλο κανέλας να διαλυθεί, προσθέτοντας μετά το σιρόπι γλυκόζης. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να δέσει ελαφρά.


2. Χτυπάτε στο μίξερ την μυζήθρα, την μαστίχα και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει καλά.


3. Ταυτόχρονα ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε το ρυζάλευρο διαλυμένο σε ελάχιστο νερό. Αναδεύετε συνεχώς το γάλα μέχρι να πάρει βράση και προσθέτετε το βούτυρο συνεχίζοντας την ανάδευση μέχρι να ομογενοποιηθεί χωρίς να πήξει πολύ.


4. Προσθέτετε στον κάδο με την αφρατεμένη μυζήθρα το γάλα και αναδεύετε να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει.


5. Παίρνετε ένα φύλλο κρούστας και βουτυρώνετε το μισό κατά μήκος με το πινέλο. Το διπλώνετε από την στενή πλευρά ώστε στεγνή πλευρά να πέσει πάνω στην βουτυρωμένη.


6. Τοποθετείτε 3 κουταλιές της σούπας κρέμα στην κορυφή, κλείνετε την γέμιση, γυρνάτε τα πλαϊνά φύλλα και διπλώνετε το μπουρεκάκι αφού όμως σε κάθε στροφή περνάτε το φύλλο με βούτυρο με το πινέλο μας. Τοποθετείτε σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψεκάζετε ελαφρά τα φύλλα με λίγο νερό. Ψήνετε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, μεσαία σχάρα, για 50-60΄.


7. Πέντε λεπτά πριν το τέλειωμα, αποσύρετε το ταψί, κάνετε μια γρήγορη επάλειψη την επιφάνεια των μπουρεκιών με βούτυρο και επανατοποθετείτε το ταψί στο φούρνο για 5΄και το αποσύρετε.


8. Προσθέτετε το κρύο σιρόπι στο ζεστό μυζηθρομπούρεκο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face