Logo

zele-rodi top

Ένα ζελέ ιδανικό για να γεμίσετε μικρές τάρτες βουτύρου ή ακόμα και να συνοδέψετε ένα δίσκο σκληρών ώριμων τυριών

ΖΕΛΕ ΡΟΔΙΟΥ

zele-rodi top

Ένα ζελέ ιδανικό για να γεμίσετε μικρές τάρτες βουτύρου ή ακόμα και να συνοδέψετε ένα δίσκο σκληρών ώριμων τυριών

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 Βάζα του 1/2 κιλού ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε τα ρόδια και αφαιρείτε τα σπόρια. Τα κλείνετε σε ένα τουλπάνι και τα βάζετε στην κατσαρόλα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10'. Ακουμπάτε το τουλπάνι σε ένα σουρωτήρι και αφήνετε να στραγγίσει τους χυμούς του μέσα στην κατσαρόλα για περίπου 3-4 ώρες. Δεν στύβετε τα σπόρια για να μη θαμπώσει.


2. Ζυγίζετε το χυμό και προσθέτουμε ίση ποσότητα ζάχαρη. Προσθέτετε και λίγη φλούδα λεμονιού για να μη ζαχαρώσει. Αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ξαφρίζετε συνεχώς. Με το σχολαστικό ξάφρισμα πετυχαίνετε πιο διάφανο σιρόπι. Αφού πάρει βράση προσθέτετε το φακελάκι φυσικής πηκτίνης. Αφήνετε να βράσει καλά ξαφρίζοντας συνεχώς. Προσθέτετε το ροζ πιπέρι και αφήνετε να πάρει μία δεύτερη βράση. Στύβετε 2-3 σταγόνες λεμόνι, αφαιρείτε τη φλούδα λεμονιού, περιμένετε να πάρει μία τελευταία βράση και σβήνετε τη φωτιά.


3. Παράλληλα, στο φούρνο έχετε ετοιμάσει τα βάζα που χρειαζόμαστε. Με τη βοήθεια μιας πετσέτας ή γαντιού βγάζετε διαδοχικά τα βάζα, τα γεμίζετε με το σιρόπι, τα κλείνετε καλά και τα γυρνάτε ανάποδα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Για να μην μείνει κολλημένο στο επάνω μέρος το ζελέ γυρνάμε τα βάζα μετά από 1 ώρα. Ελέγχουμε αν το καπάκι είναι προς τα μέσα



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template