Logo

GLYKKOUT KITRO large

 Αρωματικό όσο κανένα άλλο φρούτο, ίσως το καλύτερο γλυκό για κέρασμα

ΓΛΥΚΟ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ

GLYKKOUT KITRO large

 Αρωματικό όσο κανένα άλλο φρούτο, ίσως το καλύτερο γλυκό για κέρασμα

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
1 Ημ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 5€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 Βάζα του 1/2 κιλού ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ξύνετε τα περγαμόντα ελαφρά στον τρίφτη. Πρέπει να ξύσετε το πολύ εξωτερικό μέρος, για να φύγει το αιθέριο έλαιο που τα πικρίζει. Κρατάτε, δηλαδή, μόνο τις φλούδες. Μπορείτε να τις αφήσετε στο μακρόστενο σχήμα τους ή να τις τυλίξετε και να τις στερεώσετε με οδοντογλυφίδα.


2. Βράζετε τις φλούδες σε κατσαρόλα με νερό για τρεις φορές από 5΄, αλλάζοντας το νερό κάθε φορά, προκειμένου να ξεπικρίσουν. Δοκιμάζετε το τελευταίο νερό για να δείτε αν ξεπίκρισαν. Τις σουρώνετε σε ένα σουρωτήρι, να στραγγίσουν τα υγρά τους.


3. Βράζετε σε μια άλλη κατσαρόλα τη ζάχαρη και την αρμπαρόριζα μαζί με 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό και τις φλούδες περγαμόντου, για 40΄ περίπου, μέχρι να "δέσει".


4. Αφήνετε το γλυκό για 24 ώρες να "ηρεμήσει" και να βγάλει τα υγρά του. Κατόπιν, το ξαναβράζετε για άλλα 10΄. Το μεταφέρετε σε γυάλινα βάζα που έχετε βράσει σε καυτό νερό και έχετε σκουπίσει καλά με βαμβακερή, σιδερωμένη πετσέτα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

 

Επειδή το περγαμόντο είναι ένα γλυκό που ζαχαρώνει εύκολα, προσθέστε 2-3 σταγόνες λεμόνι στο τέλος ή αντικαταστήστε τη μισή ποσότητα ζάχαρης με γλυκόζη.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template