Logo

cake-xaroupi top

Κι όμως αυτό το κέικ δεν περιέχει ούτε ίχνος σοκολάτας. Παρόλα αυτά αν δαγκώσετε έστω και μια φετούλα θα νομίζετε ότι η γεύση στο στόμα σας έχει πλημμυρίσει από τη γνώριμη, γλυκιά σοκολατένια υφή! Όλο λοιπόν τούτο το γευστικό αποτέλεσμα οφείλεται στο υγιεινό «σιρόπι» του χαρουπιού

ΚΕΙΚ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΟΜΕΛΟ

cake-xaroupi top

Κι όμως αυτό το κέικ δεν περιέχει ούτε ίχνος σοκολάτας. Παρόλα αυτά αν δαγκώσετε έστω και μια φετούλα θα νομίζετε ότι η γεύση στο στόμα σας έχει πλημμυρίσει από τη γνώριμη, γλυκιά σοκολατένια υφή! Όλο λοιπόν τούτο το γευστικό αποτέλεσμα οφείλεται στο υγιεινό «σιρόπι» του χαρουπιού

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε σε ένα μπολ το χαρουπόμελο, το μέλι και το ελαιόλαδο. Τα χτυπάτε με μίξερ χειρός για 2'-3'. Προσθέτετε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, τα καρύδια και σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το σουσάμι. Το μείγμα πρέπει να έχει τη σύσταση αραιού χυλού.


2. Αδειάζετε το μείγμα σε μια ελαφρά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50'. Στο μισό αυτού του χρόνου σκεπάζετε το κέικ με αλουμινόχαρτο.


3. Όταν είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο, το αφήνετε λίγο να κρυώσει και το ξεφορμάρετε σε σχάρα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε πιο πικάντικο το κέικ σας προσθέστε ½ κ.γ. γαρίφαλο, ½ κ.γ. τζίντζερ σκόνη και ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template