Logo

anapodi-milopita top

Συνδυασμός απαλού και αφράτου κέικ με την επίγευση του μελιού και την ευγενική υφή του μήλου που λιώνει στο στόμα

ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΜΕΝΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ

anapodi-milopita top

Συνδυασμός απαλού και αφράτου κέικ με την επίγευση του μελιού και την ευγενική υφή του μήλου που λιώνει στο στόμα

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για από πάνω

Για τη ζύμη

Για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε και κόβετε τα μήλα σε μέτριες φέτες. Περνάτε τον πάτο μιας αντί κολλητικής φόρμας με αρκετό λιωμένο βούτυρο. Πασπαλίζετε με την μια κουταλιά της σούπας αλεύρι και τοποθετείτε ομοιόμορφα τις φέτες του μήλου. Πασπαλίζετε με την κανελα, μια κουταλιά ζάχαρη και περιχύνετε με το μέλι.


2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το μπέικιν πάουντερ. Διαλύετε τη σόδα στο χυμό λεμονιού, προσθέτετε το αυγό χτυπημένο, το μέλι και την ζάχαρη το ελαιόλαδο και τη μαργαρίνη και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε αυτό το μείγμα στο αλεύρι και δουλεύετε με το χέρι σας ή με το μίξερ, ώστε το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αδειάζετε το μείγμα επάνω στα μήλα και κουνάτε λίγο τη φόρμα. Ψήνετε στε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.


3. Βγάζετε την μηλόπιτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια την αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σιρβίρετε ζεστή.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Δοκιμάστε την και με την προσθήκη λίγου τζίνζερ και μοσχοκάρυδου για πιο πικάντικη γεύση. Σερβίρετε αν θέλετε με παγωτό ή με σαντυγί.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template