Για 4 άτομα ()
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα με στεφάνι διαμέτρου 22 εκ.
2. Σε ένα τηγάνι λιώνετε 2 κουταλιές βούτυρο, σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτετε τα μήλα, την κανέλα και τη ζάχαρη και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να πάρουν χρυσό χρώμα, 5 με 6 λεπτά. Αφήνετε τα μήλα να κρυώσουν.
3. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με έναν αυγογδάρτη. Προσθέτετε το γάλα, το αλάτι και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Κοσκινίζετε και ρίχνετε και το αλεύρι, και χτυπάτε καλά να ενσωματωθεί. Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία, λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο στο μείγμα των αυγών και χτυπάτε καλά.
4. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και αραδιάζετε από πάνω τα μήλα. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά ή ζύμη. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
Φτιάξτε την και με αχλάδια ή δαμάσκηνα φρέσκα. Μπορείτε να την σερβίρετε και μέσα στην φόρμα γιατί η ζύμη της είναι πολύ αφράτη και δεν ξεφορμάρετε εύκολα.