alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

keik karotou top 10 01 2017

Θεϊκό κέικ καρότου με μαύρη ζάχαρη , μπαχαρικά και μόλις 50 γρ. αλεύρι!!!

ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ FROSTING

keik karotou top 10 01 2017

Θεϊκό κέικ καρότου με μαύρη ζάχαρη , μπαχαρικά και μόλις 50 γρ. αλεύρι!!!

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 14€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 κομμάτια ()

Για τη ζύμη

  • 300 γρ. καρότα
  • 5 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 βανίλια
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κουτ.γλυκ. ξύσμα λεμονιού
  • 300 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κόρν φλάουρ
  • 1 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κανέλα
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. τζίντζερ σκόνη
  • Μπισκότα amaretti θρυμματισμένα

Για την κρέμα τυριού

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • εσάνς βανίλιας
  • κανέλα ή καρύδια κομμένα στα 2 ή τριμμένο καρότο για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βουτυρώνετε μια ανοιγόμενη φόρμα για κέικ, περίπου 28 εκατοστά, στρώνετε τα θρυμματισμένα amaretti και βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο.


2. Για τη ζύμη: ξεφλουδίζετε τα καρότα, τα ξύνετε πολύ λεπτά με τον τρίφτη λαχανικών και τα αφήνετε στην άκρη.


3. Χωρίζετε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάτε σε ένα μπολ τους κρόκους μαζί με τη βανίλια τη μαύρη ζάχαρη, το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα σαν κρέμα.


4. Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα, όχι πολύ σφιχτή. Ρίχνετε τμηματικά την άσπρη ζάχαρη και συνεχίζετε να χτυπάτε τα υλικά, μέχρι η μαρέγκα να αποκτήσει κρεμώδη υφή.


5. Αναμιγνύετε τα αμύγδαλα, τα καρύδια, το αλεύρι, το κόρν φλάουρ ,το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ, τα καρότα και τα προσθέτετε στο μείγμα των κρόκων.


6. Ενσωματώνετε σιγά-σιγά τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις και τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Βάζετε τη ζύμη στη φόρμα και την απλώνετε ομοιόμορφα, ώστε η επιφάνεια της να είναι λεία. Την ψήνετε στο φούρνο στους 180ο C (πάνω και κάτω αντίσταση) για 40-45 λεπτά.


7. Για την κρέμα τυριού (frosting): Xτυπάτε στο μίξερ , πρώτα το βούτυρο μόνο του και στη συνέχεια προσθέστε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια.


8. Χτυπήστε καλά μέχρι να πάρετε ένα σφιχτό μείγμα. Βάζετε την κρέμα στο ψυγείο για λίγο.


9. Όταν το κέικ είναι έτοιμο, αφήστε το να κρυώσει εντελώς , και κόψτε το στη μέση σε δύο δίσκους με ένα πριονωτό μαχαίρι. Τοποθετήστε μια δόση από το frosting στον ένα δίσκο , καλύψτε με τον άλλο και με μία σπάτουλα απλώστε την κρέμα τυριού σε όλη την επιφάνεια του και στα πλαϊνά.


10. Γαρνίρετε με καρύδια κομμένα στα 2 ή με τριμμένο καρότο

 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Εάν θέλετε να καλύψετε και να γαρνίρετε όλο το κέικ με τη κρέμα τυριού και όχι μόνο στη μέση και απλή επάλειψη, θα διπλασιάσετε τη ποσότητα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face