Για 4 άτομα ()
1. Πλένετε καλά τα σύκα και τα κόβετε στα τέσσερα και τα αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μπολ ρίχνετε τον καφέ και το λικέρ και τα ανακατεύετε.
2. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 8 λεπτά. Χαμηλώνετε την ταχύτητα στο μέτριο και προσθέτετε κουταλιά - κουταλιά το μασκαρπόνε συνεχίζοντας το χτύπημα.
3. Βουτάτε τα μπισκότα στον καφέ για περίπου 3 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά. Σπάτε τα μισά μπισκότα και τα μοιράζετε σε τέσσερα ποτήρια. Καλύπτετε τα μπισκότα με την μισή κρέμα. Συνεχίζετε με μια δεύτερη στρώση από τα υπόλοιπα μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα. τοποθετείτε τα ποτήρια στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Αραδιάζετε τα σύκα στην επιφάνεια του γλυκού και σερβίρετε.
Μπορείτε να φτιάξετε το γλυκάκι και με ανθότυρο.