alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

tourta-fraoula top

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑ

tourta-fraoula top

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη μους φράουλα

  • 1/2 κιλό φρέσκες φράουλες
  • 3 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη
  • 3 φύλλα ζελατίνης (15γρ)
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Για το πανεσπάνι

  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζάνι αλεύρι μαλακό
  • 1 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ.γλυκ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο, λιωμένη
  • 10 φρέσκες φράουλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε το παντεσπάνι. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 8 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το εκχύλισμα βανίλιας και τα αυγά ένα – ένα και συνεχίζετε το χτύπημα για 10 λεπτά ακόμα.


2. Αδειάζετε το μείγμα σε μια στρογυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 26 εκ., και ψήνετε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Μόλις το παντεσπάνι ψηθεί, το αποσύρετε από το φούρνο, το ξεφορμάρετε και το μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσει τελείως.


3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη μους. Πολτοποιείτε τις φράουλες στο μπλέντερ και περνάτε τον πουρέ από μια σήτα για να αφαιρέσετε τα σποράκια. Ρίχνετε τον πουρέ φράουλας σε ένα τηγάνι και τον ζεσταίνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Πασπαλίζετε με την ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε.


4. Μουλιάζετε σε κρύο νερό τις ζελατίνες για 15 λεπτά να μαλακώσουν. Τις στύβετε με τα χέρια και ρίχνετε τον ζεστό πουρέ φράουλας. Ανακατεύετε καλά να διαλυθούν και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.


5. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτετε σιγά – σιγά την καστανή ζάχαρη. Συνεχίστε το χτύπημα, μέχρι να πάρετε μια σφιχτή και αφράτη μαρέγκα. Διπλώνετε με απαλές κινήσεις, με μια σπάτουλα σιλικόνης τη μαρέγκα στον πουρέ φράουλας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με τον ίδιο τρόπο ενσωματώνετε στο μείγμα και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Τοποθετείτε την μους στο ψυγείο για 1 ώρα.


6. Βάζετε το παντεσπάνι πάλι στη φόρμα και απλώνετε στην επιφάνειά του την μους φράουλα. Βάζετε την φόρμα στην κατάψυξη για 1 ώρα.


7. Ξεφορμάρετε το γλυκό. Βουτάτε τις φράουλες στη λιωμένη σοκολάτα και τις αραδιάζετε στην επιφάνεια του γλυκού. Με τη σοκολάτα που περισσεύει σχηματίζετε στην επιφάνεια γραμμές σοκολάτας.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να φτιάξετε την τούρτα και με μια απλή βάση με μπισκότα και βούτυρο σαν αυτή του cheesecake.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face