Logo

bavarouaz top

Την μοναδική αυτή συνταγή την δοκίμασα στο φημισμένο cafe Πούσκιν της Μόσχας. Ένα αέρινο και υπέροχο γλυκό που συνδυάζει την ένταση της καραμέλας με τις δροσερές φράουλες

ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

bavarouaz top

Την μοναδική αυτή συνταγή την δοκίμασα στο φημισμένο cafe Πούσκιν της Μόσχας. Ένα αέρινο και υπέροχο γλυκό που συνδυάζει την ένταση της καραμέλας με τις δροσερές φράουλες

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
2 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολο
Κόστος: 14€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για την καραμέλα

Για την κρέμα

Για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε την καραμέλα. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και τη ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει, να πάρει ένα ελαφρύξανθό χρώμα. Παίρνετε ένα μεταλλικό μπολ και το «ντύνετε» με αντικολλητικό χαρτί. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ρίχνετε με γρήγορες κινήσεις την καραμέλα, σαν κλωστή, σε όλη την εωτερική επιφάνεια, μέχρι να σχηματιστεί ένα πλέγμα σαν καλάθι. Αφήνετε την καραμέλα για 15 λεπτά να κρυώσει καις τη συνέχεια βγάζετε προσεκτικά το αντικολλητικό χαρτί από το μπολ και το τραβάτε με προσοχή μέχρι να βγει η καραμέλα και την τοποθετείτε σε μια σχάρα. Επαναλάβετε τη διαδικασία για να φτιάξετε άλλα 7 καλάθια.


2. Φτιάξτε την κρέμα. Σε ένα μικρό μπολ μουλιάζετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Λιώνετε 3 κ.σ. ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα και το αφήνετε μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα και να γίνει καραμέλα, τότε προσθέτετε το γάλα και ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης και αποσύρετε από τη φωτιά.


3. Σε ένα μπολ χτυπάτε με έναν αυγοδάρτη τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη για 1 λεπτό και στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς με τον αυγοδάρτη, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζετε την κατσαρόλα ξανά σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύετε συνεχώς για 3 λεπτά, μέχρι η μπαβαρουάζ πήξει και αποσύρετε από την φωτιά.


4. Στραγγίζετε και στύβετε καλά με τα χέρια σας τη ζελατίνη, την προσθέτετε στην κρέμα και ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.


5. Περνάτε την κρέμα από ψιλή σήτα και την ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και την χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να γίνει μια σφιχτή και αφράτη σαντιγί. Στη συνέχεια διπλώνετε με απαλές κινήσεις τη σαντιγί στο μείγμα της κρέμας μπαβαρουάζ με μια σπάτουλα.


6. Γεμίζετε ένα μεγάλο μπολ κατά τα 2/3 με παγάκια και βάζετε μέσα το μπολ με την κρέμα μπαβαρουάζ για 10 λεπτά μέχρι να κρυώσει. Ανακατεύετε κατά διαστήματα με σπάτουλα σιλικόνης. Κατόπιν μοιράζετε την κρέμα σε 8 φορμάκια σε σχήμα πυραμίδας. Βάζετε τα φορμάκια στο ψυγείο για 1 ώρα και 30 λεπτά να παγώσουν.


7. Φτιάχνετε τις φράουλες. Πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες. Σε ένα μεγάλο μπολ τις κόβετε στη μέση, ρίχνετε το κρασί και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι και βάζετε τις φράουλες στο ψυγείο για 30 λεπτά.


8. Φτιάχνετε το γλυκό. Βγάζετε τις κρέμες από το ψυγείο, και τις ξεφορμάρετε με τον εξής τρόπο: βουτάτε για δευτερόλεπτα τη βάση της κάθε φόρμας σε ένα μπολ με ζεστό νερό, κατόπιν τις αναποδογυρίστε σε ένα πιάτο και αφαιρείτε τις φόρμες. Βγάζετε τις φράουλες από το ψυγείο και με ένα κουτάλι τις τοποθετείτε στη βάση της κρέμας γύρω γύρω. Σκεπάζετε κάθε κρέμα με το πλέγμα καραμέλας, περιχύνετε με τη βότκα και με έναν αναπτήρα ανάβετε φλόγα την ώρα που θα το σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να το φτιάξετε σε ότι φόρμα θέλετε ακόμα και σε στρογγυλή ή της κρέμας καραμελέ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template