Logo

kalitsounia-lixnarakia top

Τα διάσημα καλιτσούνια της Κρήτης γεμιστά με ένα μείγμα από γλυκό ανθότυρο και κανέλα

ΚΡΗΤΙΚΑ ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

kalitsounia-lixnarakia top

Τα διάσημα καλιτσούνια της Κρήτης γεμιστά με ένα μείγμα από γλυκό ανθότυρο και κανέλα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
2 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 Δωδεκάδες ()

Για τη συνταγή

Για τη γέμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο, την ζάχαρη, τον χυμό από το λεμόνι, την σόδα διαλυμένη μέσα στο γάλα, , το μπέικιν πάουντερ και σιγά σιγά το αλεύρι. Δουλεύετε με το χέρι σας το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές και τρυφερό. Αν χρειαστεί να προσθέσετε υγρά βάζετε λίγο γάλα, αν χρειαστείτε περισσότερα στερεά υλικά λίγο ακόμα αλεύρι.


2. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζετε το ανθότυρο και το ανακατεύετε με το αυγό, την ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και την κανέλλα.


3. Χωρίζετε την ζύμη σε κομμάτια, ανοίγετε σε φύλλα λεπτά, πάχους περίπου 1-2 εκ. Κόβετε δίσκους διαμέτρου 6-7 εκ. Στο κέντρο κάθε δίσκου τοποθετείτε από ένα κουταλάκι του γλυκού μίγμα μυζήθρας και κλείνετε «τσιμπώντας» προς τα μέσα την ζύμη, έτσι ώστε να σχηματισθεί ένα λυχναράκι που να κρατάει μέσα το τυρί. Αν θέλετε μπορείτε να διπλώσετε σε σχήμα τρίγωνο και να καλυφθεί σχεδόν ολόκληρη η γέμιση.


4. Τοποθετείτε τα καλιτσούνια σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και αλείφετε την επιφάνεια τους με λίγο χτυπημένο αυγό , πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά. Πρέπει να ροδίσει πολύ καλά η επιφάνεια τους.


ΧΡΗΣΙΜΟ


Η κρέμα γάλακτος κάνει το μείγμα του τυριού πιο απαλό και βελούδινο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template