alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

01 top

Το πιο απλό και εύκολο σπιτικό πρωινό στον κόσμο!!

 

ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ

01 top

Το πιο απλό και εύκολο σπιτικό πρωινό στον κόσμο!!

 

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 12 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 3 Δωδεκάδες ()

Για τη συνταγή

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο με κομμάτια φρούτου
  • 2 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σουπ. αλεύρι για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αλευρώνετε τον πάγκο εργασίας σας, απλώνετε τα φύλλα σφολιάτας και με κοφτερό μαχαίρι κόβετε κάθε φύλλο σε 18 τετράγωνα κομμάτια. Γεμίζετε κάθε τετράγωνο φύλλο σφολιάτας με 1 κ.σ. μαρμελάδα, βάζοντάς την διαγώνια.


2. Ανασηκώνετε τις δύο απέναντι άκρες της σφολιάτας – αυτές που δεν έχουν γέμιση – και τις διπλώνετε ώστε οι γωνιές να ενωθούν. Αλείφετε τις άκρες με λίγο νερό και τις πιέζετε να κολλήσουν και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.


3. Αραδιάζετε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα τοποθετείτε στο ψυγείο να παγώσουν για 1 ώρα. Στη συνέχεια τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 10 – 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα μεταφέρετε σε μια σχάρα όπου τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να φτιάξετε τα κρουασανάκια και με αλμυρή γέμιση με πάστα ελιάς ή λιαστή ντομάτα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face