Logo

krouasan top

Σας έμειναν τα κρουασάν μην ανησυχείτε καθόλου! Αξιοποιήστε τα βάζοντας τα μαζί με σοκολάτα και αρωματικά στον φούρνο!!

ΑΝΑΚΥΛΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

krouasan top

Σας έμειναν τα κρουασάν μην ανησυχείτε καθόλου! Αξιοποιήστε τα βάζοντας τα μαζί με σοκολάτα και αρωματικά στον φούρνο!!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμένετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Αλείφετε με βούτυρο τη βάση μιας φόρμας για κέικ και βάζετε στον πάτο χαρτί ψησίματος. Τοποθετείτε τα κομμάτια του κρουασάν και πασπαλίζετε με τα τρία τέταρτα της κομμένης σοκολάτας.


2. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μαζί μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Ζεσταίνετε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος το κονιάκ και την υπόλοιπη σοκολάτα μέχρι να φτάσουν σχεδόν σε σημείο βρασμού. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτετε το αυγό και ανακατεύετε συνεχώς. Μετά, ανακατεύετε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και τον χυμό. Στη συνέχεια, σιγά-σιγά προσθέτετε το υγρό στο κρουασάν και περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί ώστε να προσθέσετε περισσότερο.


3. Πασπαλίζετε με τα φουντούκια και ψήνετε για 50' ή μέχρι να βάζετε ένα μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό. Το αφήνετε να κρυώσει για 10'. Τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο, κόβετε και σερβίρετε ζεστό με μια κουταλιά κρέμα γάλακτος.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε αντί για φουντούκια. Πασπαλίστε με καρύδι ή αμύγδαλο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template