alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

lemonokrema top

Το πιο εύκολο και ανάλαφρο γλυκάκι με λεμονάτη γεύση και άρωμα που σε ξετρελάνει μιας και φρεσκάρει τόσο υπέροχα και διακριτικά τον ουρανίσκο σου. Δεν έχω λόγια για το τραγανό βουτυρένιο μπισκότο που έρχεται να ισορροπήσει από την μια και να μας ξεσηκώσει από την άλλη με την νοστιμιά του.

ΕΥΚΟΛΗ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

lemonokrema top

Το πιο εύκολο και ανάλαφρο γλυκάκι με λεμονάτη γεύση και άρωμα που σε ξετρελάνει μιας και φρεσκάρει τόσο υπέροχα και διακριτικά τον ουρανίσκο σου. Δεν έχω λόγια για το τραγανό βουτυρένιο μπισκότο που έρχεται να ισορροπήσει από την μια και να μας ξεσηκώσει από την άλλη με την νοστιμιά του.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για την κρέμα

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • ξύσμα από ένα λεμόνι ακέρωτο, βιολογικό

Για το κραμπλ

  • ξύσμα από ένα λεμόνι ακέρωτο, βιολογικό
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 85 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 50 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κραμπλ


1. Βάζουμε στο μπλέντερ το αλέυρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα «δουλεύουμε» έως ότου γίνουν μια μαλακή ζύμη, προσθέτοντας και το ξύσμα.


2. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο να παγώσει καλά. Λίγο πριν τη βγάλουμε από το ψυγείο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.


3. Τίβουμε τη ζύμη με τον τρίφτη ( στην πλευρά που τρίβουμε τις ντομάτες) πάνω σε μία λαδόκολλα και απλώνουμε τα τρίμματα σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε για 15 λεπτά έως ότου ροδίσουν. Αφήνουμε το κραμπλ να κρυώσει


Για την κρέμα


4. Βάζουμε τη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα βαθιά και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν αρχίσει το μείγμα να βράζει, αφήνουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά.


5. Ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.


6. Γεμίζουμε χαμηλά ποτήρια με μια στρώση κράμπλ και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα λεμονιού μέχρι τη μέση. Συνεχίζουμε με στρώματα εναλλαξ και τα βάζουμε στο ψυγείο, όπου τα αφήνουμε για αρκετές ώρες έως ότου η κρέμα πήξει. Την ώρα του σερβιρίσματος, τρίβουμε αν θέλουμε λίγο από το ψημένο κραμπλ πάνω στην κρέμα ή απλά λίγο ξύσμα λεμονιου.


ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε να φτιάξετε την ίδια συνταγή και με πορτοκάλι ή μανταρίνι





ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face