Για 12 άτομα ()
1. Διαλύετε τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό, μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτετε το μέλι και τη σόδα, διαλυμένη μέσα στο γάλα. Ρίχνετε τα αβγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και τα μπαχαρικά. Προσθέτετε τα δαμάσκηνα και δουλεύετε με το αλεύρι, μέχρι να έχετε μια ομοιογενή και ελαστική ζύμη. Την σκεπάζετε με βαμβακερή πεσέτα και την αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο, σε ζεστό μέρος.
2. Ζυμώνετε ξανά το ζυμάρι για 2-3 λεπτά και το βάζετε σε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα της οποίας έχετε λαδώσει τα τοιχώματα ελαφρά. Αφήνουμε το χριστόψωμο να φουσκώσει για δεύτερη φορά πάλι σκεπασμένο με μια βαμβακερή πεσέτα και για 30'. Αλείφετε την επιφάνεια τους με το μέλι και το βούτυρο και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 60'. Ξεφορμάρετε ζεστό και το ακουμπάτε πάνω σε μια σχάρα για να μην ιδρώσει και μαλακώσει ο πάτος του.
Δοκιμάστε να προσθέσετε και μερικά καρύδια χοντροκομμένα στο ζυμάρι.