Για 6 κομμάτια ()
1. Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ τη μαγιά και την διαλύετε με ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το γλυκάνισο και ένα ακόμη φλιτζάνι χλιαρό νερό.
2. Ετοιμάζετε τη γέμιση. Μουλιάζετε τις σταφίδες στο κονιάκ και λίγο νερό. Μόλις φουσκώσουν τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Τις μεταφέρετε σε ένα μπολ και τις ανακατεύετε με την κανέλα.
3. Ρίχνετε σιγά-σιγά το αλεύρι και αρχίζετε να ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του και να σχηματιστεί μια ομοιογενής και κάπως σφιχτή ζύμη. Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή και είναι απαραίτητο προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό.
4. Αδειάζετε τη ζύμη πάνω σε μια αλευρωμένη λεία επιφάνεια και την ξαναζυμώνετε με γρήγορες και δυνατές κινήσεις.
5. Χωρίζετε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια, μεγέθους ενός μεγάλου ροδάκινου και ανοίγετε με ένα πλάστη μικρά φύλλα. Απλώνετε σε κάθε φύλλο 1 κουταλιά γέμιση, κλείνετε καλά τις άκρες του φύλλου και στη συνέχεια το πλάθετε σε μακρόστενο ψωμάκι σαν ανθρωπάκι. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη και γέμιση. Με ένα κομμάτι ζύμης πλάθετε μικρά κορδόνια και τα τοποθετείτε σταυρωτά πάνω στα ψωμάκια σαν χέρια. Καρφώνετε δύο γαρίφαλα στο πάνω μέρος κάθε ψωμιού σχηματίζοντας μάτια. Λαδώνετε το ταψί ελαφρά, τοποθετείτε μέσα τα ψωμάκια, σκεπάζετε με βαμβακερή πεσέτα και τα αφήνετε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστούν σε όγκο, περίπου 40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, τα ψήνετε στους 180 βαθμούς 50 λεπτά. Τρώγονται κρύα.
Αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε τη γέμιση και να ενσωματώσετε τις σταφίδες ολόκληρες στη ζύμη αλλά τότε θα μειώσετε την ποσότητά τους στο μισό.