Για 4 κομμάτια ()
1. Ζεσταίνετε το νερό (χωρίς να είναι καυτό) και ρίχνετε μέσα τη μαγιά δουλεύετε με έναν αυγογδάρτη να διαλύσει.
2. Προσθέτετε τη ζάχαρη καρύδας, τα αβοκάντο ψιλοκομμένα, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και τον χυμό λεμόνι.
3. Στο τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο και δουλεύετε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ για 5-6 λεπτά μέχρι να σφίξει το ζυμάρι.
4. Αδειάζετε το ζυμάρι σε αλευρωμένο πάγκο, πασπαλίζετε με ένα δυο μικρές χούφτες αλεύρι και ζυμώνετε με απαλές κινήσεις το ζυμάρι έτσι ώστε να απορροφήσει το αλεύρι.
5. Αδειάζετε σε ένα μπολ, σκεπάζετε με μεμβράνη και βάζετε σε ζεστό μέρος το ζυμάρι σας να φουσκώσει.
6. Κόβετε σε κομμάτια στο μέγεθος περίπου ενός μεγάλου ροδάκινου. Πλάθετε σε κορδόνια και πλέκετε σε κοτσίδες.
7. Τοποθετείτε τα τσουρέκια σε ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και τα βάζετε σε ζεστό φούρνο να φουσκώσουν (στόφα στους 25C βαθμούς).
8. Όταν διπλασιαστούν σε όγκο τα περνάτε με ελαφρύ ζαχαρόνερο και τα ψήνετε στους 180C βαθμούς για 40-45 λεπτά.
9. Τα βγάζετε από τον φούρνο και τα τοποθετείτε πάνω σε σχάρες να τραβήξουν την υγρασία τους.
10. Πασπαλίζετε αν θέλετε με άχνη ζάχαρη.
Μπορείτε να φτιάξετε και ένα απλό γλάσσο με άχνη ζάχαρη και λίγο νερό.