alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

sticky buns top 09 12 2018

Αν μια μυρωδιά μπορεί να ταυτιστεί με τα Χριστούγεννα είναι αυτή της κανέλας, της ζάχαρης και του βουτύρου!!! Εμείς  οι Έλληνες τα βάζουμε είτε στα μελομακάρονα, είτε στους κουραμπιέδες, είτε στις δίπλες. Στο εξωτερικό όμως χρησιμοποιούν και τα τρία μαζί φτιάχνοντας αφράτα Sticky Buns!!! Και εδώ σας έχω μια υπέροχη, εορταστική συνταγή, σε σχήμα δαχτυλίδι διακοσμημένη με άχνη ζάχαρη ή λαχταριστό γλάσο βανίλιας! Εσείς αποφασίζετε!

STICKY BUNS ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

sticky buns top 09 12 2018

Αν μια μυρωδιά μπορεί να ταυτιστεί με τα Χριστούγεννα είναι αυτή της κανέλας, της ζάχαρης και του βουτύρου!!! Εμείς  οι Έλληνες τα βάζουμε είτε στα μελομακάρονα, είτε στους κουραμπιέδες, είτε στις δίπλες. Στο εξωτερικό όμως χρησιμοποιούν και τα τρία μαζί φτιάχνοντας αφράτα Sticky Buns!!! Και εδώ σας έχω μια υπέροχη, εορταστική συνταγή, σε σχήμα δαχτυλίδι διακοσμημένη με άχνη ζάχαρη ή λαχταριστό γλάσο βανίλιας! Εσείς αποφασίζετε!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 0€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη γέμιση

  • 3 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 κουτ. σουπ. κανέλα
  • 3 κουτ. σουπ. μαύρη ζάχαρη

Για τη ζύμη

  • 1 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • 1/8 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 1 κουτ.γλυκ. ξηρή μαγιά
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτ.γλυκ. ελαιόλαδο

Για το γλάσο

  • 2 κουτ. σουπ. γάλα
  • 1/2 κουτ.γλυκ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για τη ζύμη: στο μπολ του μίξερ, βάλτε τη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό. Ανακατέψτε τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα μόνο και μόνο για ομογενοποιηθούν.


2. Προσθέστε το 1/2 φλιτζάνι αλεύρι και το μαλακό βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίστε να ανακατεύετε για 2 λεπτά περίπου.


3. Αλείφετε με λάδι ένα μεγάλο μπολ και μεταφέρετε τη ζύμη εκεί, καλό είναι μόλις τη βάλετε στο μπολ να αναποδογυρίσετε τη ζύμη ώστε να έχει όλη καλυφθεί με λάδι. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και με μια πετσέτα και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.


4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.


5. Τοποθετήστε σε ένα ταψί μια λαδόκολλά και αφήστε το στην άκρη.


6. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και τοποθετήστε τη στο κέντρο. Ανοίξτε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα διαστάσεων 30Χ40 εκ.


7. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, απλώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο πάνω στη ζύμη. Πασπαλίστε με την κανέλα και με τη μαύρη ζάχαρη.


8. Προσθέστε μικρά κομμάτια από το υπόλοιπο βούτυρο πάνω από την γέμιση.


9. Αρχίστε να τυλίγετε τη ζύμη σφιχτά. Στη συνέχεια αφού την κάνετε ρολό σχηματίστε ένα δαχτυλίδι και ενώστε τις άκρες μεταξύ τους.


10. Κόψτε με ένα ψαλίδι σε φέτες ανά 2,5 εκ. περίπου, όχι όμως μέχρι κάτω. Σταματήστε λίγο πριν τη βάση της ζύμης.


11. Χτυπήστε το αυγό με τις 2 κουταλιές νερό και αλείψτε τη ζύμη από πάνω.


12. Ψήστε για 30 έως 35 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.


13. Για το γλάσο βανίλιας: τοποθετήστε τα συστατικά σε μια μικρή κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί χωρίς να έχει σβόλους.


14. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.


15. Μόλις το sticky bun ψηθεί βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.


16. Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου περιχύστε με το γλάσο και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ


Εάν δεν θέλετε να βάλετε γλάσο μπορείτε απλά να το πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face