Logo

melomekarona me aleuri top 20 12 2016

Ένα διαφορετικό μελομακάρονο από τα άλλα, τραγανό σαν μπισκότο και με τόσο σιρόπι, ώστε να λιώνει στο στόμα σαν κουραμπιές!

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

melomekarona me aleuri top 20 12 2016

Ένα διαφορετικό μελομακάρονο από τα άλλα, τραγανό σαν μπισκότο και με τόσο σιρόπι, ώστε να λιώνει στο στόμα σαν κουραμπιές!

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 2 Δωδεκάδες ()

Για τη συνταγή

Για από πάνω

Για το σιρόπι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε τα υλικά για το σιρόπι εκτός από μέλι, να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά περίπου. Αποσύρετε από τη φωτιά , προσθέτετε το μέλι και αφήστε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.


2. Στη συνέχεια βάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ , εκτός από το αλεύρι και το σιμιγδάλι και χτυπάτε με ένα αυγοδάρτη ή με το χέρι.


3. Προσθέτετε και το αλεύρι με το σιμιγδάλι και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις για να μην κόψει το μείγμα.


4. Πλάθετε τα μελομακάρονα και τα ψήνετε στους 190 βαθμούς για περίπου 20 - 25 λεπτά μέχρι που να τραγανήσουν.


5. Με μία τρυπητή κουτάλα, βυθίζετε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι για 15- 20 δευτερόλεπτα, τα σουρώνετε, τα απλώνετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με το καρύδι και το σουσάμι.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ

 

Για να κολλήσουν τα καρύδια, αραιώστε λίγο μέλι με λίγο νεράκι και περάστε το, πάνω από τα μελομακάρονα, πριν τα πασπαλίσετε.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template