Logo

amygdalota me karyda top 13 12 2016

Μικρές, γλυκιές μπουκιές, ιδανικές για εορταστικό κέρασμα!

 

ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

amygdalota me karyda top 13 12 2016

Μικρές, γλυκιές μπουκιές, ιδανικές για εορταστικό κέρασμα!

 

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 2 Δωδεκάδες ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 ° C.


2. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε μαζί τις νιφάδες καρύδας, το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Αφήστε στην άκρη.


3. Στο μίξερ, χτυπάτε τα ασπράδια και το αλάτι μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη σπάτουλα σιλικόνης για να ενσωματώσετε τη μαρέγκα στο μείγμα της καρύδας.


4. Σε ένα μεγάλο ταψί (μπορεί να σας χρειαστούν και 2) στρώστε αντικολλητικό χαρτί και με ένα κουτάλι, φτιάξτε μικρά αμυγδαλωτά, που να απέχουν μεταξύ τους 2 εκατοστά περίπου. Ψήστε για 25 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν οι κορυφές τους.


5. Λιώστε την σοκολάτα σε μπεν μαρί πάνω από νερό που σιγοβράζει. Βυθίζετε το κάτω μέρος των αμυγδαλωτών στη σοκολάτα, και ακουμπήστε τα ξανά στο ταψί. Τοποθετήστε τα αμυγδαλωτά στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά ώστε να πήξει η σοκολάτα.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Κρατήστε τα αμυγδαλωτά σας σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου μια εβδομάδα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template