Για 6 άτομα ()
1. Πλένετε τα καβούρια καλά κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό τα βάλετε να βράσουν για 20 λεπτά περίπου (ανάλογα πάντα το μέγεθος).
2. Εν τω μεταξύ, σοτάρετε σε μπόλικο ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρώς χωρίς όμως να καεί. Ρίχνετε το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται.
3. Σβήνετε με το κρασί και χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το χορταρικά να σιγοβράσουν για 10 λεπτά και να μελώσουν.
4. Βγάζετε τα καβούρια με μια τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάτε επάνω σε ένα ξύλο κοπής να κρυώσουν. Σουρώνετε τον ζωμό και τον βάζετε στην άκρη. Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβετε τα καβούρια στα δύο κάθετα και χωρίζετε τα πόδια και τις δαγκάνες.
5. Αδειάζετε τα καβούρια στην κατσαρόλα με τα χορταρικά, ανακατεύετε και προσθέτετε ένα φλιτζάνι ζωμό από αυτόν που έχουν βράσει τα καβούρια. Τα βράζετε όλα μαζί για 10 λεπτά ακόμα, σε δυνατή θερμοκρασία και με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας.
6. Χτυπάτε το κορν φλάουρ με ½ φλιτζάνι ζωμό καβουριού. Περιχύνετε το φαγητό ανακινείτε την κατσαρόλα και το αφήνετε να πάρει μια βράσει και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως.
Μπορείτε να σερβίρετε δίπλα και ένα ωραίο απλό λευκό ρυζάκι αρωματισμένο με σαφράν.