Για 4 άτομα ()
1. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, τοποθετείτε τα πλοκάμια χταποδιού με ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό, σε μέτρια φωτιά σκεπασμένη, έως ότου μαλακώσει το χταπόδι (περίπου 40', αναλόγως το μέγεθος). Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη.
2. Καθαρίζετε και κόβετε σε φέτες τα κρεμμύδια και τα αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μπολ ρίχνετε το μέλι, τη μουστάρδα, το κρασί και τη ρίγανη και ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός.
3. Βάζετε σε ένα πιάτο το αλεύρι. Σουρώνετε και αλευρώνετε τα πλοκάμια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 3΄-4΄, μέχρι να μαλακώσει.
4. Προσθέτετε το χταπόδι και αφήνετε το να σοταριστεί για 5΄ γυρίζοντάς το τακτικά με μια τσιμπίδα. Σβήνετε με το μείγμα μελιού και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει στο τηγάνι για 2΄. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως.
Φροντίστε να έχει μαλακώσει αρκετά το χταπόδι πριν το τηγανίσετε ώστε να παραμείνει τρυφερό.