Logo

soupies krasates top

Φαγητό απλό που μοσχομυρίζει θαλασσινή νοστιμιά και έχει την αύρα της φρεσκάδας. Τις κρασάτες σουπιές τις έφτιαχνε κάθε τέτοια εποχή η γιαγιά μου

ΚΡΑΣΑΤΕΣ ΣΟΥΠΙΕΣ

soupies krasates top

Φαγητό απλό που μοσχομυρίζει θαλασσινή νοστιμιά και έχει την αύρα της φρεσκάδας. Τις κρασάτες σουπιές τις έφτιαχνε κάθε τέτοια εποχή η γιαγιά μου

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε, καθαρίζετε και στραγγίζετε σουπιές, αν είναι φρέσκιες και έχουν το μελάνι τους κρατήστε ένα σακουλάκι.


2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Ρίχνετε τις σουπιές και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να ασπρίσει η σάρκα τους. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί για 3 – 4 λεπτά και προσθέτετε το μελάνι.


3. Προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι του και σιγοβράζετε τις σουπιές για τουλάχιστον 30 λεπτά.


4. Στο τέλος προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμα 20 λεπτά. Σερβίρετε τις σουπιές ζεστές μαζί με την σάλτσα τους.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε στο τέλος να προσθέσετε μερικές πράσινες ελιές ξαλμυρισμένες.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template