Για 4 άτομα ()
1. Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύετε. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε καλά με έναν αυγοδάρτη όλα τα υγρά υλικά.
2. Σιγά – σιγά ρίχνετε το μείγμα των υγρών στο μείγμα των στερεών υλικών και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να μείγμα να ομογενοποιηθεί.
3. Ζεσταίνετε καλά την βαφλιέρα και ψήνετε τις βάφλες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν δεν έχετε βαφλιέρα μπορείτε να ζεστάνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό ταψί στο φούρνο και να αδειάζετε πάνω του κουταλιές από το μείγμα. Σε αυτήν την περίπτωση ψήνετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 7 λεπτά οι βάφλες δεν θα πάρουν το χαρακτηριστικό τους καρέ σχήμα).
4. Φτιάχνετε τη σάλτσα. Ρίχνετε στον κάδο του μπλέντερ όλα τα υλικά της σάλτσας και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
5. Τοποθετείτε τις βάφλες σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, αραδιάζετε στην επιφάνειά τους τη ρόκα και τις ντομάτας, περιχύνετε με τη σάλτσα και λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμες βάφλες τις οποίες θα ζεστάνετε λίγο στο φούρνο.