Για 4 άτομα ()
1.Βράζετε σε μια κατσαρόλα το άγριο ρύζι με τον ζωμό από το κοτόπουλο ή τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσει. Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς το ρύζι. Αν έχει μείνει έξτρα νερό το σουρώνετε.
2. Σε ξεχωριστή κατσαρόλα βράζετε το μπασμάτι με ένα φλιτζάνι αλατισμένο νερό. Και αυτό το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
3. Περιμένετε να κρυώσουν και να στεγνώσουν εντελώς και τα δύο ρύζια. Ενώνετε σε ένα μεγάλο μπολ και τα δυο ρύζια.
4. Προσθέτετε στο μείγμα με τα ρύζια τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο ,το αλάτι ,το πιπέρι και τον χυμό μαζί με το ξύσμα λεμονιού.
Σερβίρετε αμέσως.
Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα με φουντούκια και τον μαϊντανό με φρέσκο κόλιανδρο που έχει πιο ιδιόμορφη γεύση και άρωμα