Logo

salata-koulouri-thessalonikis topimageΑυτή η σαλάτα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον! Πρώτα λόγω της υφής της, δεύτερον λόγω των δεκάδων παραλλαγών που επιδέχεται. Αντί για γλυστρίδα μπορείτε να βάλετε βρασμένο σταμναγκάθι ή βλίτα ή βρούβες

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΓΛΥΣΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΓΑΥΡΟ ΜΑΡΙΝΑΤΟ

salata-koulouri-thessalonikis topimageΑυτή η σαλάτα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον! Πρώτα λόγω της υφής της, δεύτερον λόγω των δεκάδων παραλλαγών που επιδέχεται. Αντί για γλυστρίδα μπορείτε να βάλετε βρασμένο σταμναγκάθι ή βλίτα ή βρούβες

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 8 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη σαλάτα

Για το ντρέσινγκ

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε σε ένα ταψάκι το κουλούρι και το ψήνετε στον φούρνο στους 170 βαθμούς, για 8 λεπτά. Πρέπει να γίνει τραγανό και ροδοκόκκινο. Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει.


2. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε την μισή γλυστρίδα με τα ντοματίνια, τον μαριναρισμένο γαύρο και το μισό κουλούρι. Σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει καλά ρίχνετε τα υλικά της σάλτσας και ανακινείτε ώστε να ενωθούν καλά μεταξύ τους.


3. Περιχύνετε με τη μισή σάλτσα τη σαλάτα σας και την αδειάζετε σ' ένα μπολ ή ένα βαθύ πιάτο. Σκορπάτε τριγύρω τα υπόλοιπα κομμάτια από το κουλούρι και την γλυστρίδα, την κάπαρη και τις ελιές. Περιχύνετε με το υπόλοιπο ντρέσιγκ και σερβίρετε αμέσως. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Είναι απαραίτητο το ντρέσιγκ να είναι μπόλικο ώστε να «ποτιστούν» με αυτό τα κομμάτια από το κουλούρι ή το παξιμάδι αν το χρησιμοποιήσετε αντί για το κουλούρι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template