Για 4 άτομα ()
1. Βάζετε σε ένα ταψάκι το κουλούρι και το ψήνετε στον φούρνο στους 170 βαθμούς, για 8 λεπτά. Πρέπει να γίνει τραγανό και ροδοκόκκινο. Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει.
2. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε την μισή γλυστρίδα με τα ντοματίνια, τον μαριναρισμένο γαύρο και το μισό κουλούρι. Σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει καλά ρίχνετε τα υλικά της σάλτσας και ανακινείτε ώστε να ενωθούν καλά μεταξύ τους.
3. Περιχύνετε με τη μισή σάλτσα τη σαλάτα σας και την αδειάζετε σ' ένα μπολ ή ένα βαθύ πιάτο. Σκορπάτε τριγύρω τα υπόλοιπα κομμάτια από το κουλούρι και την γλυστρίδα, την κάπαρη και τις ελιές. Περιχύνετε με το υπόλοιπο ντρέσιγκ και σερβίρετε αμέσως.
Είναι απαραίτητο το ντρέσιγκ να είναι μπόλικο ώστε να «ποτιστούν» με αυτό τα κομμάτια από το κουλούρι ή το παξιμάδι αν το χρησιμοποιήσετε αντί για το κουλούρι.