Για 4 άτομα ()
1. Για να φτιάξετε τα καραμελωμένα κρεμμύδια: καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Τα ρίχνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχετε τοποθετήσει σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σιγομαγειρεύετε αρχικά σε υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια σε μέτρια θερμοκρασία, για 25'-30' μέχρι να καραμελώσουν, ανακατεύοντας περιοδικά με ξύλινη κουτάλα.
2. Εν τω μεταξύ, βράζετε σε μια κατσαρόλα τις πατάτες με άφθονο νερό για 30 λεπτά. Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βάζετε μισό λίτρο νερό και μισό κουταλάκι γλυκού αλάτι και βράζετε τα φασολάκια για 10 λεπτά.
3. Στραγγίζετε τις πατάτες, τις αφήνετε να κρυώσουν, τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και τις τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ. Σουρώνετε τα φασολάκια και τα προσθέτετε στο μπολ με τις πατάτες.
4. Σε ένα βάζο γυάλινο που κλείνει καλά ρίχνετε τα υλικά της σάλτσας και ανακινείτε καλά μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα. Περιχύνετε με αυτό την σαλάτα και ανακατεύετε. Βάζετε από πάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια πασπαλίζετε με το φουντούκι και το φρέσκο πιπέρι. Σερβίρετε την σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου.
Φτιάξτε την σαλάτα με μικρές ολόκληρες πατατούλες που έχουν ωραία γεύση και όμορφη παρουσία. Αν δεν σας αρέσει το φουντούκι βάλτε αμύγδαλο .