alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

salad quinoa revithia top

Πλούσια, χορταστική και με πολύ ενδιαφέροντα αρώματα, η σαλάτα αυτή συνδυάζει την θρεπτικότητα και τη νοστιμιά

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ

salad quinoa revithia top

Πλούσια, χορταστική και με πολύ ενδιαφέροντα αρώματα, η σαλάτα αυτή συνδυάζει την θρεπτικότητα και τη νοστιμιά

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 200 γρ. ρεβίθια
  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 2 φλιτζάνια νερό χλιαρό
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες Κορίνθου
  • 1 κουτ.γλυκ. κάρυ σε σκόνη
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τα ρεβίθια το νερό το χυμό πορτοκαλιού, τις πιπεριές, την κινόα, το κρεμμύδι, τις σταφίδες και το κάρυ. Αφήστε να βράσουν όλα μαζί. Στη συνέχεια, μειώνετε τη θερμοκρασία και σκεπάζετε με το καπάκι και αφήνετε να σιγοβράσουν για 15 - 20 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.


2. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε με ένα πιρούνι να αφρατέψουν και μεταφέρετε τη σαλάτα σε ένα μπολ σερβιρίσματος, πασπαλίζετε με το φρέσκο μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγη καυτερή πιπεριά για πιο πικάντικη γεύση.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face