Logo

persiko top

Ένα συναρπαστικό πιλάφι με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς , λίγο κοτοπουλάκι και ζεστά μπαχαρικά που θα γίνει αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής του εορταστικού τραπεζιού!

ΠΕΡΣΙΚΟ ΠΙΛΑΦΙ

persiko top

Ένα συναρπαστικό πιλάφι με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς , λίγο κοτοπουλάκι και ζεστά μπαχαρικά που θα γίνει αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής του εορταστικού τραπεζιού!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε το ρύζι σε κρύο νερό και έπειτα το μουσκεύετε σε χλιαρό νερό για 30 λεπτά.


2. Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο προσθέτετε τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζετε για 2 λεπτά. Ρίχνετε τις σταφίδες (στραγγισμένες), τα υπόλοιπα αποξηραμένα φρούτα, τα καρότα και το κοτόπουλο. Τέλος ρίχνετε όλα τα μπαχαρικά. Σιγοψήνετε ανακατεύοντας περιστασιακά για 15 περίπου λεπτά. Τέλος ρίχνετε το αλάτι μαζί με λίγο πιπέρι.


3. Σουρώνετε το ρύζι και το σοτάρετε με μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο για 7-8 λεπτά. Βράζετε τον ζωμό του κοτόπουλου μαζί με το ανάλογο νερό ( 3 μέρη νερό 1 ρύζι).. Ρίχνετε το σοταρισμένο ρύζι και σιγοβράζετε για 3 λεπτά.


4. Καλύπτετε ένα κοίλο μπολ με μεμβράνη και βάζετε λίγο από το μείγμα της γέμιση στην βάση του. Φτιάχνετε μια στρώση ρύζι περίπου 4-5 εκ πάχος και μετά απλώνετε ξανά γέμιση. Συνεχίζετε με στρώματα από ρύζι και γέμιση εναλλάξ. Τελειώνετε με ένα γενναίο στρώμα ρυζιού. Κλείνετε με την μεμβράνη και πιέζετε ελαφρά με το χέρι. Αφήνετε να σταθεί 10 λεπτά ανοίγετε και αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα.


5. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγα καβουρντισμένα αμύγδαλα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αντί για αμύγδαλα να βάλετε φιστίκια Αιγίνης



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template