Logo

biryani top

Η λέξη «biryani» προέρχεται από την περσική γλώσσα, η οποία χρησιμοποιήθηκε ως επίσημη γλώσσα σε διάφορα μέρη της μεσαιωνικής Ινδίας, από διάφορες τουρκικές δυναστείες που διοικούσαν την Κεντρική Ασία. Μια θεωρία λέει ότι προέρχεται από το "birinj», την περσική λέξη για το ρύζι. Μια άλλη, ότι προέρχεται από το "biryan" ή "beriyan" που σημαίνει τηγανίζω ή ψήνω

ΙΝΔΙΚΟ ΜΠΙΡΙΓΙΑΝΙ

biryani top

Η λέξη «biryani» προέρχεται από την περσική γλώσσα, η οποία χρησιμοποιήθηκε ως επίσημη γλώσσα σε διάφορα μέρη της μεσαιωνικής Ινδίας, από διάφορες τουρκικές δυναστείες που διοικούσαν την Κεντρική Ασία. Μια θεωρία λέει ότι προέρχεται από το "birinj», την περσική λέξη για το ρύζι. Μια άλλη, ότι προέρχεται από το "biryan" ή "beriyan" που σημαίνει τηγανίζω ή ψήνω

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ξεπλένετε πολύ καλά το ρύζι μέχρι το νερό να βγαίνει να βγαίνει καθαρό. Το ρίχνετε σε ένα μπολ με νερό και το μουλιάζετε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια το στραγγίζετε και το βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό με 1 κ.σ. βούτυρο για περίπου 20 λεπτά. Το σουρώνετε, το κρυώνετε σε τρεχούμενο νερό και το αφήνετε να στραγγίζει σε ένα σουρωτήρι.


2. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις λιώσει προσθέτετε τα φύλλα δάφνης, το ξύλο κανέλας, τους σπόρους κάρδαμου τα σοτάρετε για 1 λεπτό και προσθέτετε τα αμύγδαλα. Ανακατεύετε και σοτάρετε για ακόμα 2 λεπτά.


3. Ρίχνετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την ντομάτα και 1 φλιτζάνι νερό, αλατίζετε, σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι και σιγοβράζετε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά. Ρίχνετε τις ντομάτες και μαγειρεύετε για ακόμα 5 λεπτά. Δοκιμάζετε και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο αλάτι.


4. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε ελαφρά, με ένα πιρούνι ώστε να αφρατέψει το ρύζι. Αποσύρετε από τη φωτιά και μεταφέρετε το ρύζι σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, κατά προτίμηση ζεστή. Πασπαλίζετε με τους σπόρους ροδιού και το δυόσμο και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να εμπλουτίσετε το ρύζι αντί για αμύγδαλο με κουκουνάρι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template