Logo

stuffing top

Η τέχνη του ρυζιού στην Ανατολή είναι ότι πιο κορυφαίο υπάρχει στην μαγειρική!! Φρούτα, λαχανικά και ξηροί καρποί ενώνονται με τους λιγερόκορμους κόκκους ρυζιού!! Αυτό είναι το αγαπημένο μου!!!!

ΟΥΖΜΠΕΚΙΚΟ ΠΙΛΑΦΙ

stuffing top

Η τέχνη του ρυζιού στην Ανατολή είναι ότι πιο κορυφαίο υπάρχει στην μαγειρική!! Φρούτα, λαχανικά και ξηροί καρποί ενώνονται με τους λιγερόκορμους κόκκους ρυζιού!! Αυτό είναι το αγαπημένο μου!!!!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτετε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει πολύ καλά. Ρίχνετε τα καρότα και τα μπαχαρικά, συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 5 λεπτά και ρίχνετε 2 ½ φλιτζάνια χλιαρό νερό. Φέρνετε σε βρασμό και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, και προσθέτετε και την κολοκύθα. Σιγοβράζετε για 30 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό.


2. Μετά τα 30 λεπτά αφαιρείτε τα κομμάτια της κολοκύθας και τα αφήνετε στην άκρη. Αλατίζετε και προσθέτετε το ρύζι. Ρίχνετε τόσο νερό όσο να καλύψει το ρύζι και να είναι 1 εκ. πιο πάνω. Βράζετε το μείγμα μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Στη συνέχεια το ανακατεύετε και προσθέτετε και την κολοκύθα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να βράσει για ακόμα 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.


3. Ανοίγετε το καπάκι, ανακατεύτε με προσοχή, μην λιώσει η κολοκύθα και συνεχίζετε το βράσιμο για ακόμα 10 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφαιρείτε την κολοκύθα και ανακατεύετε καλά το ρύζι. Σερβίρετε σε μια πιατέλα με τα κομμάτια της κολοκύθας από πάνω.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θελετε να πασπαλίσετε με ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα και φιστίκι Αιγίνης.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template