Για 4 άτομα ()
1. Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μπολ, μαζί με το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά, προσθέτοντας σιγά - σιγά νερό όσο πάρει. Δουλεύετε καλά το μείγμα με το χέρι σας μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή ζύμη. Πλάθετε την ζύμη σε μπάλα την καλύπτετε με μεμβράνη και την αφήνετε να σταθεί για 30 λεπτά.
2. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το μείγμα του κρεμμυδιού μαζί με τον κιμά, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, την γλυκιά και την καυτερή πάπρικα και την ντομάτα. Ζυμώνετε το μείγμα να ενωθούν καλά τα υλικά και το αφήνετε στην άκρη.
3. Χωρίζετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγετε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε μικρά πιτάκια διαμέτρου 15 εκ. Αραδιάζετε τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αλείφετε την επιφάνειά τους με λίγο νερό και απλώνετε πάνω τους τον κιμά.
4. Ψήνετε τα λεχματζούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο πασπαλίζετε τα λεχματζούν με τον μαϊντανό και τα σερβίρετε με το λεμόνι.
Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε το λεχματζούν λίγο πιο πικάντικο προσθέτοντας λίγο μπούκοβο.