Για 8 άτομα ()
1. Σοτάρετε τον κιμά με το βούτυρο και τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το κρασί, αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα και τον μαϊντανό. Μαγειρεύετε το μείγμα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του, περίπου 15 λεπτά.
2. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτετε τα 2 αυγά χτυπημένα με το τυρί τριμμένο.
3. Χωρίζετε τον κιμά σε τρία μέρη όπως και τα φύλλα. Στην πρώτη στρώση φύλλο βάζετε στην άκρη κατά μήκος το 1/3 της ποσότητας του κιμά. Τυλίγετε σε ρολό και στη συνέχεια ενώνετε τις δύο άκρες σχηματίζοντας σαλίγκαρο. Συνεχίζετε με τα άλλα δύο ρολά. Αραδιάζετε τις πίτες σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφετε την επιφάνειά τους με το χτυπημένο αυγό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Αν δεν σας αρέσει η κανέλα αντικαταστήσετε με λίγο κύμινο και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.