Logo

kimadopita top

Τραγανά και νόστιμα κιμαδοπιτάκια Θεσσαλονίκης. Μπορείς να ξεκινήσεις με ένα για πρωινό, αλλά μέχρι το βράδυ να έχεις εξαφανίσει ολόκληρο το ταψί

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ ΡΟΛΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

kimadopita top

Τραγανά και νόστιμα κιμαδοπιτάκια Θεσσαλονίκης. Μπορείς να ξεκινήσεις με ένα για πρωινό, αλλά μέχρι το βράδυ να έχεις εξαφανίσει ολόκληρο το ταψί

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σοτάρετε τον κιμά με το βούτυρο και τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το κρασί, αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα και τον μαϊντανό. Μαγειρεύετε το μείγμα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του, περίπου 15 λεπτά.


2. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτετε τα 2 αυγά χτυπημένα με το τυρί τριμμένο.


3. Χωρίζετε τον κιμά σε τρία μέρη όπως και τα φύλλα. Στην πρώτη στρώση φύλλο βάζετε στην άκρη κατά μήκος το 1/3 της ποσότητας του κιμά. Τυλίγετε σε ρολό και στη συνέχεια ενώνετε τις δύο άκρες σχηματίζοντας σαλίγκαρο. Συνεχίζετε με τα άλλα δύο ρολά. Αραδιάζετε τις πίτες σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφετε την επιφάνειά τους με το χτυπημένο αυγό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν δεν σας αρέσει η κανέλα αντικαταστήσετε με λίγο κύμινο και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template