Για 8 άτομα ()
1. Φτιάχνετε τη ζύμη. Βάζετε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και τις καλύπτετε με νερό. Τις βάζετε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 30 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά, τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν, τόσο ώστε να μπορείτε να τις πιάσετε. Περνάτε τις πατάτες από τον μύλο του πουρέ και τις αφήνετε στην άκρη.
2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τη μαγιά με το ζεστό νερό και το μέλι. Αφήνετε το μείγμα να σταθεί για 5 λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε τον πουρέ πατάτας, το αλάτι, το ριζάλευρο, το αλεύρι χωρίς γλουτένη και το μείγμα της μαγιάς. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας και αρχίζετε να ζυμώνετε τη το μείγμα. Μόλις αρχίσει να έχει συνοχή προσθέτετε το ασπράδι αυγού και το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή ζύμη. Πλάθετε τη ζύμη σε μια μπάλα και την τοποθετείτε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ. Την σκεπάζετε και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ½ ώρα.
4. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 κομμάτια και την τοποθετείτε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Με τη βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο. Στρώνετε δύο ταψάκια για πίτσα με αντικολλητικό χαρτί και στρώνετε από πάνω την ανοιγμένη ζύμη πίτσας. Αλείφετε την επιφάνεια του με λίγο ελαιόλαδο και απλώνετε τη σάλτσα ντομάτας.
5. Κόβετε τη μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες και τα ντοματίνια στη μέση. Αραδιάζετε τις φέτες μοτσαρέλας, τα ντοματίνια και τις πιπεριές στην επιφάνεια της πίτσας. Προσθέτετε το βασιλικό, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Μπορείτε να απολαύσετε την πίτσα σας όπως σας αρέσει, βάζοντας από πάνω τα υλικά της αρεσκείας σας.