Logo

olivebread top

Νόστιμο, αφράτο και πολύ αρωματικό λόγω του κάρδαμου

ΕΛΙΟΨΩΜΟ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

olivebread top

Νόστιμο, αφράτο και πολύ αρωματικό λόγω του κάρδαμου

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 55 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
2 ώρ. 10 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 7€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 15 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύετε την μαγιά με δύο - τρία φλιτζάνια χλιαρό νερό. Προσθέτετε το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το κάρδαμο, τις ντομάτες και τις ελιές.


2. Αναμειγνύετε ώστε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και αρχίζετε σταδιακά να ρίχνετε εναλλάξ το καλαμποκάλευρο και το λευκό αλεύρι μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή και εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζετε τη ζύμη με μια βαμβακερή πετσέτα και το αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο για 1 ½ ώρα.


3. Αδειάζετε τη ζύμη πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια ελαφρώς αλευρωμένη και ζυμώνετε ξανά με τις γροθιές σας για 4-8 λεπτά. Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο κομμάτια και πλάθετε δύο στρογγυλά μικρά καρβελάκια.


4. Τοποθετείτε τα καρβελάκια σε λαμαρίνα, την οποία έχετε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο, σκεπάζετε με βαμβακερή πεσέτα και την τοποθετείτε σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά περίπου να φουσκώσουν. Πασπαλίζετε την επιφάνεια των ψωμιών με το σουσάμι και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50-55 λεπτά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Φτιάξετε το και με ελιές καλαμών



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template