Για 12 κομμάτια ()
1. Ψιλοκόβετε όλα τα χόρτα και τα αδειάζετε σε ένα μπολ. Τα αλατίζετε και τα δουλεύετε με το χέρι σας ζυμώνοντας τα πολύ καλά μέχρι να αρχίσουν να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν. Τα αδειάζετε σε ένα τρυπητό και τα πιέζετε με το χέρι σας έτσι ώστε να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
2. Παίρνετε ένα στρογγυλό ρηχό ταψί και το περνάτε όλο με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνετε και τα δέκα φύλλα το ένα επάνω από το άλλο και ενδιάμεσα τα περνάτε σε ολόκληρη την επιφάνεια του με ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα χόρτα και τα απλώνετε να πάνε παντού. Γυρίζετε τα φύλλα που περισσεύουν από το ταψί προς τα μέσα δημιουργώντας ένα στεφάνι χοντρό.
3. Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε όλα τα υλικά για την κρούστα και τα δουλεύετε 1 λεπτό να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε τον χυλό επάνω από τα χόρτα και βάζετε την πίτα στους 180 βαθμούς πάνω κάτω να ψηθεί για 45
λεπτά.
Μπορείτε να το φτιάξετε με φύλλο σφολιάτας αφού το ψήσετε λίγο πριν για 10 τουλάχιστον λεπτά και μετά να βάλετε από πάνω τα χόρτα.