Για 5 Δωδεκάδες ()
1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο. Διαλύετε τη σόδα στο κρασί και προσθέτετε το μείγμα στο ελαιόλαδο. Προσθέτετε τη γραβιέρα, το μπέικιν πάουντερ και σταδιακά το αλεύρι. Ζυμώνετε με τα χέρια σας μέχρι να πάρετε μια ελαστική που δεν κολλάει στα χέρια. Μπορεί να χρειαστείτε λίγο περισσότερο ή λιγότερο αλεύρι.
2. Παίρνετε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάθετε μπαστουνάκια. Τα πασπαλίζετε λίγο σουσάμι και παπαρουνόσπορο και τα αραδιάζετε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
3. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Αποσύρετε από το φούρνο και μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Δοκιμάστε τα και με και παρμεζάνα αντί για γραβιέρα.