alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kritsinia top

Τραγανά, απίστευτα νόστιμα και με απογειωτική γεύση λόγω της υπεροχής γραβιέρας που ταιριάζει με τον ουδέτερο παπαρουνόσπορο και κάπως καταφέρνει να τον ανεβάσει...

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ

kritsinia top

Τραγανά, απίστευτα νόστιμα και με απογειωτική γεύση λόγω της υπεροχής γραβιέρας που ταιριάζει με τον ουδέτερο παπαρουνόσπορο και κάπως καταφέρνει να τον ανεβάσει...

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 5 Δωδεκάδες ()

Για τη συνταγή

  • 1 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 1/4 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουτ. σουπ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. σουπ. μαγειρική σόδα
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 2 1/2 - 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι λευκό σουσάμι
  • 1 φλιτζάνι παπαρουνόσπορο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο. Διαλύετε τη σόδα στο κρασί και προσθέτετε το μείγμα στο ελαιόλαδο. Προσθέτετε τη γραβιέρα, το μπέικιν πάουντερ και σταδιακά το αλεύρι. Ζυμώνετε με τα χέρια σας μέχρι να πάρετε μια ελαστική που δεν κολλάει στα χέρια. Μπορεί να χρειαστείτε λίγο περισσότερο ή λιγότερο αλεύρι.


2. Παίρνετε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάθετε μπαστουνάκια. Τα πασπαλίζετε λίγο σουσάμι και παπαρουνόσπορο και τα αραδιάζετε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.


3. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Αποσύρετε από το φούρνο και μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν τελείως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Δοκιμάστε τα και με και παρμεζάνα αντί για γραβιέρα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face