Για 12 άτομα ()
1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το σπανάκι .Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τυριά με τον μαϊντανό, και σε ένα άλλο το βούτυρο με το πιπέρι, το αλάτι και το σκόρδο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Βουτυρώνετε με το μείγμα βουτύρου, μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση και την αφήνετε στη άκρη. Αφαιρείτε τη ζύμη από τη συσκευασία. Παίρνετε ένα κομμάτι από τη ζύμη και με τα δάχτυλα σας το ανοίγετε προσεκτικά. Βάζετε στο κενό που έχετε δημιουργήσει ,το μείγμα υλικών για πίτσα και ενώνετε τη ζύμη, σχηματίζοντας μια μπάλα. Σιγουρευτείτε ότι έκλεισε καλά.
3. Αραδιάζετε τα «πακετάκια» ζύμης στη φόρμα δίπλα - δίπλα. Προσθέτετε το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου πάνω από τη ζύμη και ψήνετε για 20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήνετε την πίτσα να σταθεί για 5 λεπτά. Στη συνέχεια την ξεφορμάρετε προσεκτικά και σερβίρετε.
Στη γέμιση μπορείτε αντί για σπανάκι να βάλετε ζαμπόν, τυρί και απλά σάλτσα ντομάτας.