alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

pizza ekpliksi top

Εύκολη, γρήγορη και πρωτότυπη συνταγή, ειδικά αν θέλετε να απολαύσετε με διαφορετικό τρόπο την πίτσα σας

ΠΙΤΣΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΕΤΟΙΜΗ ΖΥΜΗ

pizza ekpliksi top

Εύκολη, γρήγορη και πρωτότυπη συνταγή, ειδικά αν θέλετε να απολαύσετε με διαφορετικό τρόπο την πίτσα σας

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 συσκευασίες έτοιμη ζύμη για πίτσα
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό λιωμένο
  • 4 φλιτζάνια μοτσαρέλα τριμμένη
  • 4 φλιτζάνια σπανάκι ψιλοκομμένο και βρασμένο
  • 2 φλιτζάνια μπλε τυρί
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1 πρέζα σκόνη σκόρδου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το σπανάκι .Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τυριά με τον μαϊντανό, και σε ένα άλλο το βούτυρο με το πιπέρι, το αλάτι και το σκόρδο μέχρι να ομογενοποιηθούν.


2. Βουτυρώνετε με το μείγμα βουτύρου, μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση και την αφήνετε στη άκρη. Αφαιρείτε τη ζύμη από τη συσκευασία. Παίρνετε ένα κομμάτι από τη ζύμη και με τα δάχτυλα σας το ανοίγετε προσεκτικά. Βάζετε στο κενό που έχετε δημιουργήσει ,το μείγμα υλικών για πίτσα και ενώνετε τη ζύμη, σχηματίζοντας μια μπάλα. Σιγουρευτείτε ότι έκλεισε καλά.


3. Αραδιάζετε τα «πακετάκια» ζύμης στη φόρμα δίπλα - δίπλα. Προσθέτετε το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου πάνω από τη ζύμη και ψήνετε για 20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήνετε την πίτσα να σταθεί για 5 λεπτά. Στη συνέχεια την ξεφορμάρετε προσεκτικά και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Στη γέμιση μπορείτε αντί για σπανάκι να βάλετε ζαμπόν, τυρί και απλά σάλτσα ντομάτας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face