Logo

fried-cod top

Ζουμερο ψάρι με μια ακαταμάχητα τραγανή και αρωματική κρούστα που μοσχομυρίζει Ελλάδα

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΟΥΖΟΥ

fried-cod top

Ζουμερο ψάρι με μια ακαταμάχητα τραγανή και αρωματική κρούστα που μοσχομυρίζει Ελλάδα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ξεπλένετε τον μπακαλιάρο από το αλάτι, κόβετε το φιλέτο σε κομμάτια και τα βάζετε σε μπόλικο κρύο νερό για να ξαλμυρίσουν. Τα αφήνετε για 8-10 ώρες, διάστημα κατά το οποίο αλλάζετε το νερό 3-4 φορές.


2. Όταν ο μπακαλιάρος ξαρμυρίσει πολύ καλά, τον βγάζετε τον από το νερό και τον τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσει εντελώς.


3. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε το κουρκούτι για το τηγάνισμα ως εξής: διαλύετε μέσα στο γάλα τη σόδα και έπειτα προσθέτετε το αλεύρι. Προσθέτετε το ούζο και το γλυκάνισο και ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ένα λείο και πηχτό κουρκούτι μέσα στο οποίο θα βυθίζετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου.


4. Ζεσταίνετε πολύ καλά το ηλιέλαιο και τηγανίζετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου για 8 λεπτά μέχρι να πάρουν και από τις δύο πλευρές ένα ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα.


5. Μεταφέρετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου σε μια πιατέλα, στην οποία έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί, και τα αφήνετε να στραγγίσει το λάδι του. Σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντας με βραστά λαχανικά και σκορδαλιά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Δοκιμάστε αν σας αρέσει η δυνατή γεύση του ούζου να «βουτήξετε» για 1 με 2 λεπτά τον μπακαλιάρο στο ούζο, να τον σκουπίσετε και να τον βάλετε μετά στο κουρκούτι. Αν αλλάξετε το ούζο με ρακή θα έχετε λιγότερο άρωμα αλλά πολύ τραγανή κρούστα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template