Logo

PESKANDRITSA avgolemono topimage

Ένα φρικασέ διαφορετικό από τα άλλα διότι παρακαλώ εδώ η σάρκα του ψαριού είναι τόσο ελαφριά που δίνει άπλετο χώρο στα μυρωδάτα χόρτα και στην οξύτητα του λεμονιού

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΑΚΙΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΦΡΙΚΑΣΕ

PESKANDRITSA avgolemono topimage

Ένα φρικασέ διαφορετικό από τα άλλα διότι παρακαλώ εδώ η σάρκα του ψαριού είναι τόσο ελαφριά που δίνει άπλετο χώρο στα μυρωδάτα χόρτα και στην οξύτητα του λεμονιού

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€,

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε τα χορταρικά και απομακρύνετε τα κοτσανάκια και τα κιτρινισμένα φύλλα. Τα πλένετε και τα στραγγίζετε ελαφρά. Όπως είναι υγρά τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα σκεπάζετε και τα αφήνετε τα αχνιστούν για 3-4 λεπτά.


2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το ψάρι που έχετε πασπαλίσει με λίγο ελαιόλαδο μόλις για 2-3 λεπτά να σχηματισθεί μια ελαφριά κρούστα. Σβήνετε με το κρασί.


3. Ρίχνετε τα χορταρικά , αλάτι και λίγο πιπέρι σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε για 20 λεπτά.
4. Χτυπάτε σε ένα μπολ το αυγό με ένα αυγογδάρτη ή ένα πιρούνι και αρχίζετε σιγά σιγά και εναλλάξ να προσθέτετε ζωμό από το φαγητό και χυμό λεμονιού.


5. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και μόλις σταματήσει να κοχλάζει ρίχνετε το αυγολέμονο. Ανακινείτε ελαφρά χωρίς να βάλετε κουτάλα ή πιρούνι για να μην «σπάσει» το ψάρι και αφήνετε το φαγητό να ηρεμήσει για 10 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως πασπαλισμένο με λίγο φρέσκο πιπέρι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Το ίδιο φαγητό μπορείτε να το φτιάξετε και με φιλέτο τσιπούρας ή από λαυράκι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template