Logo

rofos me mpamies top 4 7 2016

Το αγαπημένο μου, πολύ ξεχωριστό πιάτο, με έναν συνδυασμό καλοκαιρινών γεύσεων και αρωμάτων που ξετρελαίνει. Είναι απίστευτο πως η σφιχτή και ζουμερή σάρκα του ροφού ταιριάζει με τις μπάμιες!

ΡΟΦΟΣ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

rofos me mpamies top 4 7 2016

Το αγαπημένο μου, πολύ ξεχωριστό πιάτο, με έναν συνδυασμό καλοκαιρινών γεύσεων και αρωμάτων που ξετρελαίνει. Είναι απίστευτο πως η σφιχτή και ζουμερή σάρκα του ροφού ταιριάζει με τις μπάμιες!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 0€,

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε τις μπάμιες αφαιρώντας το σκληρό κεφαλάκι τους. Αν είναι μεγάλες τις κόβετε στα δύο. Τις πλένετε και τις αφήνετε να στραγγίσουν καλά. Τις αλατίζετε και τις περιχύνετε με τον χυμό ενός λεμονιού. Τις αδειάζετε σ’ ένα φαρδύ ταψί ή δίσκο και τις αφήνετε μια ώρα να στραγγίσουν τα υγρά τους. Τις ξεπλένετε καλά και τις αδειάζετε σ’ ένα ευρύχωρο μπολ.


2. Ρίχνετε στο μπολ με τις μπάμιες την ντομάτα, τον πελτέ διαλυμένο στον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά έτσι ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.


3. Σ’ ένα ευρύχωρο ταψί τοποθετείτε τις φέτες από το ψάρι. Αδειάζετε γύρω - γύρω τις μπάμιες . Προσθέτετε ένα φλιτζ. τσαγ. νερό, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε το ταψί στο κέντρο του φούρνου. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για μια ώρα και 20 λεπτά. Τα τελευταία 20 λεπτά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε το φαγητό να ροδίσει. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε να το φτιάξετε και με ολόκληρες μικρές στείρες ή σάρπες.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template