Logo

MAVROMATIKA-ME-MARATHO large

Σε αυτό το πιάτο συμπυκνώνεται όλη η σοφία της ελληνικής κουζίνας που έχει καταφέρει να συνδυάσει τη φρεσκάδα από τα πρώιμα ανοιξιάτικα χορταρικά με τα ρουστίκ όσπρια

ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ

MAVROMATIKA-ME-MARATHO large

Σε αυτό το πιάτο συμπυκνώνεται όλη η σοφία της ελληνικής κουζίνας που έχει καταφέρει να συνδυάσει τη φρεσκάδα από τα πρώιμα ανοιξιάτικα χορταρικά με τα ρουστίκ όσπρια

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 5 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 6€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Mουσκεύετε τα φασόλια σε λίγο νερό 20 λεπτά πριν τα μαγειρέψετε. Ζεστένετε 1 λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα και τα ρίχνετε μέσα. Τα αφήνετε να βράσουν για 25 λεπτά περίπου. Τα τραβάτε και τα τοποθετείτε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν τα υγρά τους.


2. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το μάραθο, το σπανάκι και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ρίχνετε 1 φλιτζάνι νερό και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά. Προσθέτετε τα φασόλια, τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε χλιαρό ή κρύο σε θερμοκρασία δωματίου.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να εμπλουτίσετε το φαγητό αυτό και με άλλα χορταρικά όπως με καυκαλίδες, σταφυλινάκους και μυρώνια ή λίγο δύοσμο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template