Logo

melixloro largeΑυτό το πολύ ιδιαίτερο τυρί της Λήμνου ταιριάζει υπέροχα με την αρωματική σάρκα του κυδωνιού και την πλούσια σάλτσα από το πετιμέζι. Συνοδεύστε με κόκκινο κρασί

ΜΕΛΙΧΛΩΡΟ ΛΗΜΝΟΥ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

melixloro largeΑυτό το πολύ ιδιαίτερο τυρί της Λήμνου ταιριάζει υπέροχα με την αρωματική σάρκα του κυδωνιού και την πλούσια σάλτσα από το πετιμέζι. Συνοδεύστε με κόκκινο κρασί

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Αρκετά ακριβή

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο το τυρί και το ακουμπάτε σε σχάρα φούρνου ή σε αντικολλητικό τηγάνι με γραμμώσεις. Ψήνετε για 3-4 λεπτά από κάθε μεριά.

 

2. Εν τω μεταξύ, σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα τα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες κυδώνια. Τα σοτάρετε για 2-3 λεπτά να ροδίσουν και τα σβήνετε με το μοσχάτο Λήμνου. Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και σιγοβράζετε για 8 λεπτά. Προσθέστε αμέσως μετά το πετιμέζι, το μπαλσαμικό, το χυμό πορτοκάλι και το τσίλι. Σιγοβράζετε για 6-8 λεπτά να μαλακώσουν τα κυδώνια αλλά να διατηρηθούν και λίγο τραγανά.

 

3. Σερβίρετε το ψητό τυρί ζεστό σε ένα πιάτο και δίπλα 2-3 κουταλιές από το κυδώνι με το πετιμέζι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Το Μελίχλωρο παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα και είναι ιδανικό για σαγανάκι ή σαν επιτραπέζιο. Αν θέλετε τα κυδώνια μαζί με την σάλτσα τους μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε βάζα στο ψυγείο για μια εβδομάδα. Συνοδεύουν και αλλά τυριά ψητά όπως το χαλούμι και το μανούρι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template