Logo

veal wine top

Μια συνταγή με την «πατίνα» του κλασικού που εγώ λατρεύω. Η πλούσια κρασάτη σάλτσα νομίζω ότι είναι η πιο ιδανική για το μοσχαρίσιο φιλέτο!

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ

veal wine top

Μια συνταγή με την «πατίνα» του κλασικού που εγώ λατρεύω. Η πλούσια κρασάτη σάλτσα νομίζω ότι είναι η πιο ιδανική για το μοσχαρίσιο φιλέτο!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 20€, Αρκετά ακριβή

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ψήνετε το φιλέτο ανάλογα με την προτίμησή σας. 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά να το θέλετε λίγο ψημένο, 3 – 4 αν το θέλετε μέτρια ψημένο και 4 – 5 αν το θέλετε καλοψημένο. Το βγάζετε το σκεπάζετε ώστε να διατηρηθεί ζεστό και το αφήνετε στην άκρη.


2. Ρίχνετε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε σε δυνατή θερμοκρασία για 5 – 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το κρασί, ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλια ώστε να ξεκολλίσουν τα υπολείμματα του τηγανιού και αφήνετε να πάρει μια βράση.


3. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το νερό και το ρίχνετε στο τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίζετε το βράσιμο για ακόμα 2 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.


4. Μεταφέρετε τα φιλέτα σε μια πιατέλα τα περιχύνετε με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με τη φρέσκια ρίγανη και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να σερβίρετε το φιλέτο με πουρέ πατάτας ή καρότου.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template