alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

laxanika-capper top

Γοητευτικά πολύχρωμο με υπέροχα διακριτική ένταση. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για καλοκαιρινό ορεκτικό;

ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΠΑΡΗΣ

laxanika-capper top

Γοητευτικά πολύχρωμο με υπέροχα διακριτική ένταση. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για καλοκαιρινό ορεκτικό;

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 7€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε ροδέλες
  • 2 κολοκυθάκια πράσινα κομμένα σε φέτες
  • 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουτ. σουπ. κάπαρη ξαλμυρισμένη και πολτοποιημένη
  • 1 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 κουτ. σουπ. σπόρους μουστάρδας
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μπούκοβο
  • 1 κουτ. σουπ. ξίδι

Για το σερβίρισμα

  • 1 κουτ. σουπ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
  • φύλλα βασιλικού
  • φύλλα μαϊντανού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αλείφετε με τη βοήθειά ενός πινέλου τις φέτες από τα κολοκυθάκια και την πιπεριά με το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και τα αραδιάζετε σε ένα ταψί. Ψήνετε στο γκριλ του φούρνου στην υψηλότερη σκάλα για 7 με 10 λεπτά. Στη συνέχεια τα γυρίζετε και ψήνετε για άλλα 7 με 10 λεπτά. Ο χρόνος που θα τα ψήσετε εξαρτάται από το πόσο τραγανά τα προτιμάτε.


2. Αλείφετε τις φέτες ντομάτας με τη βοήθεια ενός πινέλου με ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνετε. Τις αραδιάζετε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.


3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, ρίχνετε το αλεύρι και τους σπόρους μουστάρδας και τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα σιλικόνης για 2 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε σταδιακά το ζεστό νερό ανακατεύοντας γρήγορα με έναν αυγοδάρτη για να μην σας σβολιάσει σάλτσα. Προσθέτετε την κάπαρη, το ξίδι και το μπούκοβο και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά.


4. Σε ένα πιάτο ρίχνετε μια κουταλιά από τη σάλτσα και την απλώνετε. Τοποθετείτε μια φέτα ντομάτα στο κέντρο και από πάνω συνεχίζετε κάνοντας 8 στρώσεις από τα λαχανικά σας εναλλάξ, τελειώνοντας με κίτρινη πιπεριά. Περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτα και πασπαλίζετε με την κάπαρη και τα φύλλα μαϊντανού και βασιλικού.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να ψήσετε τα λαχανικά σας στα κάρβουνα ή στο σχαροτήγανο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face