Για 6 άτομα ()
1. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα φασολάκια, τα καθαρίζετε και τα πλένετε, ενώ αν είναι πολύ μεγάλα τα κόβετε στα δύο. Βάζετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και το αφήνετε να ζεσταθεί. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε για 1-2΄.
2. Ρίχνετε τα φασολάκια και ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 5΄ περίπου.
Διαλύετε τον πελτέ ντομάτας σε ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό και το ρίχνετε στο φαγητό μαζί με τους κύβους της φρέσκιας ντομάτας και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε με μια τρυπητή κουτάλα το φαγητό, σκεπάζετε με το καπάκι και σιγοψήνετε για 30΄.
3. Ανοίγετε την κατσαρόλα και ανακινείτε το φαγητό πιάνοντας την από τα χερούλια. Συνεχίζετε το ψήσιμο με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας για 10-12΄.Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, δηλαδή τα φασολάκια είναι ψημένα και έχουν μείνει μόνο με το λάδι τους, ρίχνετε τη φέτα από πάνω και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε πάνω στο ζεστό αλλά κλειστό μάτι της κουζίνας για 15΄ περίπου ώστε να λιώσει η φέτα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Aπό το βιβλίο "Μαγείρισσα Πρώτων Βοηθειών"
Φωτογραφία:Τίνα Webb
Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ξινομυζήθρα και λίγο κατίκι.