Logo

souvlaki-kotopoulo-kolokithaki top

Ένα σουβλάκι κοτόπουλου που συνδυάζει την εξωτική νότα από τα μπαχαρικά με τη δροσιά από το κολοκυθάκι και το γιαούρτι

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΦΡΟ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

souvlaki-kotopoulo-kolokithaki top

Ένα σουβλάκι κοτόπουλου που συνδυάζει την εξωτική νότα από τα μπαχαρικά με τη δροσιά από το κολοκυθάκι και το γιαούρτι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
3 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για μαρινάδα

Για το τζατζίκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τη μαρινάδα. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αραδιάζετε το κοτόπουλο σε ένα ρηχό μπολ και το περιχύνετε με την μαρινάδα. Τοποθετείτε το μπολ με το κοτόπουλο στο ψυγείο για 3 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.


2. Φτιάχνετε το τζατζίκι. Σε ένα μπολ ρίχνετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αγγούρι, το ξίδι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.


3. Κόβετε τα κολοκυθάκια σε φέτες κατά μήκος, τα αλατωπιπερώνετε και τα τυλίγετε σε ρολό. Βγάζετε το κοτόπουλο από το ψυγείο, το στραγγίζετε ελαφρά και αρχίζετε να φτιάχνετε τα σουβλάκια. Περνάτε εναλλάξ σε ένα ξυλάκι για σουβλάκι – το οποίο έχετε πρώτα μουσκέψει σε κρύο νερό – ρολό κολοκυθάκι και κομμάτι κοτόπουλο, περνώντας συνολικά επτά κομμάτια, αρχίζοντας και τελειώνοντας με ρολό κολοκυθάκι.


4. Ψήνετε τα σουβλάκια σε ένα σχαροτήγανο ή στο γκριλ του φούρνου ή σε σχάρα με κάρβουνα για 20 λεπτά περίπου, γυρνώντας το κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Σερβίρετε τα σουβλάκια με το τζατζίκι και φέτες φρυγανισμένου ψωμιού.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε προσθέστε λίγη πάπρικα καυτερή ή λίγο τσίλι στη μαρινάδα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template