Logo

kokkoras me manitaria top 02 03 2017

Ιδιαίτερη συνταγή με πολύ φίνα και ντελικάτη γεύση που ξεφεύγει σαφώς από τα συνηθισμένα.

ΚΟΚΚΟΡΑΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ

kokkoras me manitaria top 02 03 2017

Ιδιαίτερη συνταγή με πολύ φίνα και ντελικάτη γεύση που ξεφεύγει σαφώς από τα συνηθισμένα.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αλατοπιπερώνετε τις μερίδες από το κοκόρι και τις σοτάρετε σε μια βαθιά κατσαρόλα με το βούτυρο και το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Σβήνετε με το λευκό κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε τα τρία φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου και τα τριμμένα φύλλα τσαγιού , σκεπάζετε και σιγοβράζετε το φαγητό για 45-50΄.


2. Βγάζετε το κοκόρι από την κατσαρόλα και το αφήνετε σε μία πιατέλα.


3. Συνεχίζετε το μαγείρεμα , προσθέτοντας στην κατσαρόλα τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια ,το αφέψημα του τσαγιού, αλάτι και πιπέρι. Βράζετε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μειωθεί ο ζωμός στο μισό. Επιστρέφετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, βράζετε για ακόμη 10 λεπτά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το μαϊντανό και αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για λίγο πριν το σερβίρετε.


ΧΡΗΣΙΜΟ


Εκτός από τα ασπρομανίταρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μείγμα μανιταριών της αρεσκείας σας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template