alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

tigania top

Τόσο εύκολο και νόστιμο που δεν θα το πιστεύετε! Φτιάχνετε μόλις σε 20 – 25 λεπτά και θεωρώ ότι είναι το ιδανικότερο μεζεδάκι για κάτι στα γρήγορα!!!

ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ

tigania top

Τόσο εύκολο και νόστιμο που δεν θα το πιστεύετε! Φτιάχνετε μόλις σε 20 – 25 λεπτά και θεωρώ ότι είναι το ιδανικότερο μεζεδάκι για κάτι στα γρήγορα!!!

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 4 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και δέρμα κομμένο σε μπουκιές
  • 1 κουτ. σουπ. αλεύρι
  • 1/2 κιλό λευκά μανιτάρια κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 5 φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε ελαφρά. Σκουπίζετε το κοτόπουλο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να τραβήξει τα υγρά του και το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Ακουμπάτε απαλά τα κομμάτια μέσα στο τηγάνι και τα αφήνετε να ροδίσουν για 4 λεπτά από κάθε μεριά.


2. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα μανιτάρια. Ανακατεύετε για 1-2 λεπτά και σβήνετε με το κρασί, αφήνετε το κρασί να εξατμιστεί προσθέτετε το θυμάρι και τα κάστανα, σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 5 ακόμα λεπτά.


3. Ανοίγετε το καπάκι, γυρίζετε το κοτόπουλο και το μαγειρεύετε για ακόμα 10 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό με πράσινη σαλάτα ή βραστές πατάτες.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να φτιάξετε την ίδια συνταγή και με χοιρινό, κατά προτίμηση σπάλα κομμένη σε μπουκιές.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face